Медведев: В неделя ще се изправя срещу един от най-великите



28-01-2022 18:02 | Tennis24.bg

Даниил Медведев се класира за финала на Australian Open за втора поредна година. Това стана факт, след като световният №2 победи с 3:1 сета Стефанос Циципас във втория полуфинален двубой днес. 

На финала в неделя Медведев ще се изправи срещу Рафаел Надал, който е шампион в Австралия от 2009 г. и има още 4 загубени финала в Мелбърн – два от Новак Джокович и по един от Стан Вавринка и Роджър Федерер. 

„Понякога губя мачове заради това, че изпускам нервите си. Днес си казах, че това е грешка и си върнах концентрацията в третия сет, радвам се, че проработи. Мисля, че има някои мачове, в които просто и двамата пропускаме някои удари. В края на третия сет успях да направя някои успешни минаващи удари, неговата енергия падна и аз успях да се възползвам. Когато приключи мачът с Феликс, говорих с треньора си, едвам ходех. Успях да се възстановя, на следващия ден се събудих и си казах „Не е толкова зле““, каза Медведев след края на двубоя с Циципас.

„Бях малко по-уморен от нормалното, направих някои грешки от бекхенд, но се коригирах. Ще играя отново срещу един от най-великите, отново срещу играч, който се бори за 21-а титла – не знам дали Рафа е гледал финала в Ню Йорк, но съм сигурен, че Новак ще гледа този. Първият ми финал в Големия шлем беше срещу Надал, много дълъг, ще се опитам да го победя, очаквам много тежък двубой, разбира се. Ще гледам женския финал от телефона си, хора, обещавам. Искам винаги да имам специални хора до себе си“, завърши руснакът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини