Чилич напомни за най-добрите си дни и елиминира петия поставен в схемата



22-01-2022 14:58 | Tennis24.bg

Финалистът от 2018 г. Марин Чилич се класира за осминафиналите на Откритото първенство на Австралия. 33-годишният състезател напомни за най-добрите си дни на корта и победи с 3:1 сета петия в схемата Андрей Рубльов, в отделните части 7:5, 7:6 (3), 3:6, 6:3.

 „Чувствам се в добра форма. Днес се изправих срещу играч, който е изключително опасен на корта. Той не ти дава нищо даром. Но аз съм изключително щастлив. Наслаждавах се на всяка една секунда от престоя си на корта“, каза в интервюто на корта Чилич. 

„Направих добра подготовка. Записах няколко победи в началото на месеца и дойдох тук изпълнен с увереност. Специално благодарности за публиката – бяхте невероятни и днес“, каза още Чилич. 

Хърватинът можеше да затвори срещата и в три сета, след като имаше преднина от 2:0 сета и 3:1 гейма, но допусна неочакван спад и загуби третата част. Това обаче не се оказа фатално за крайния резултат за бившия №3 в света. 

В спор за място на четвъртфиналите Чилич ще срещне една от младите звезди на Канада Феликс Оже-Алиасим, който по-рано днес нямаше никакъв проблем в двубоя си срещу Даниел Евънс и го победи с 6:4, 6:1, 6:1.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини