Мико: Исках да видя повече играчи обединени за Джокович, каквато е и моята позиция



20-01-2022 17:01 | Tennis24.bg

След като записа първа победа в квалификациите на турнир от Големия шлем - Открито първенство в Австралия по тенис, Димитър Кузманов се прибра в България. Втората ни ракета в момента се подготвя у нас, а в края на другата седмица заминава за Индия, където е заявен за три турнира от сериите "Чалънджър".

„В края на другата седмица заминавам за Индия, където ще участвам в поредица от три турнира. Те ще бъдат на твърди кортове, на открито. Времето е абсолютно същото като в Австралия. А и календарът е доста разреден, тепърва ще бъда по-активен. Така че това е моята програма до края на февруари“, заяви Кузманов пред БНР, след което се върна на представянето си в Мелбърн.

„Постигнах първата си победа. На предишните три турнира от Големия Шлем през изминалата година загубих в първия кръг. Много исках най-накрая да запиша дебютна победа и това нещо се случи в много труден мач. За жалост във втория кръг загубих в много равностоен двубой. Имах много шансове. Но там силите са много изравнение и може би моите големи очаквания ми изиграха лоша шега. Може би също така и дългото време без турнири. На тренировки се чувствам много добре, но все още ми липсва игрови ритъм. Но пък сме в началото на годината и аз съм оптимист. Направих много хубава подготовка, която съм сигурен, че ще даде резултат. Щастлив съм, че постигнах първата си победа в турнирите от Големия Шлем, защото това много ми тежеше. Сега, дано да съм здрав, мисля, че ще подобрявам резултатите си“, каза Кузманов.

Той не подмина и големия скандал с Новак Джокович, който беше депортиран от Австралия. „От сутрин до вечер това беше тема номер 1 в Австралия. Както и в целия свят. Всеки си има неговото собствено мнение. Има поддръжници и на едната страна, и на другата. За жалост, исках да видя много повече играчи обединени за Новак Джокович, каквато е и моята позиция“, коментира Кузманов.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини