Рубльов срещу Чилич в третия кръг, Де Минор зарадва домакините



20-01-2022 12:16 | Tennis24.bg

Най-добрият австралийски тенисист Алекс Де Минор се класира за третия кръг на Australian Open, след като постигна чист успех над поляка Камил Майжак – 6:4, 6:4, 6:2. За Де Минор това беше първо появяване на „Род Лейвър Арина“ от 3 години, както и първа изобщо победа на най-големия корт в „Мелбърн Парк“.

В следващия кръг Де Минор ще срещне ветерана от Испания Пабло Андухар, като при победа ще се класира за осминафиналите на Australian Open за първи път в кариерата си. 

„Много солидна победа. Излязох, направи всичко, което трябваше да направя. Свърших си работата и определено съм много доволен в момента“, коментира след двубоя 32-ият поставен Де Минор. 

С бърза победа през четвъртия ден се поздрави и Андрей Рубльов. Световният №6 се наложи с 6:4, 6:2, 6:0 над Рикардас Беранкис в двубой, в който направи близо два пъти повече печеливши удара от опонента си (35-18). 

В следващия кръг пред Рубльов ще има сериозно предизвикателство. Руснакът ще срещне финалиста от 2018 г. Марин Чилич, който в същото време записа успех в 4 сета над квалификанта Норберт Гомбос. 

За третия кръг в Мелбърн се класира и Тейлър Фриц, който в изцяло американски дуел се наложи с 6:4, 6:3, 7:6 (5) над Франсис Тиафо. 

„Той е страхотно момче и ми е сред най-близките приятели в тура. Още миналата седмица казах, че Франсис е сред най-тежките съперници, които могат да ти се паднат сред непоставените играчи“, коментира след срещата Фриц, който буквално в последните секунди от двубоя получи мускулни схващания, но успя да стисне зъби. 

В следващия кръг американецът ще премери сили с Роберто Баутиста Агут. Испанецът беше повече от категоричен в двубоя си срещу Филип Колшрайбер и се наложи с 6:1, 6:0, 6:3. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини