Скиавоне: Силата не е достатъчна за игра на клей, трябва и мисъл



03-06-2011 16:30 | Николай Драгиев

Въпреки че тенисът при жените става все по-зависещ от силата, то за триумф на "Ролан Гарос" се изискват много повече качества. Такова мнение изрази шампионката в Париж от преди година Франческа Скиавоне.

Доказателство затова са Серина Уилямс, Винъс Уилямс и Мария Шарапова, които изведоха мощната игра до нови висоти, но това трио има само един успех на "Ролан Гарос" - през 2002 на Серина. В същото време тези три състезателки са спечелили 23 титли от "Големия Шлем" от 1999 насам.

Самата Скиавоне твърди, че дължи класирането си на втори пореден финал в Париж на вариативната си игра. "Трябва да си много добра форма физически, психически и да имаш добра тактика. Не може да залагаш само на сила, защото защитата и контра действията са не по-малко важни," разясни Скиавоне.

"На клей в една точка може да се защитаваш, след това да атакуваш, може да излезеш на мрежата и накрая пак да се наложи да се защитаваш. При всички положения само сила в удара не стига," анализира италианката.

Самата Скиавоне се надява да провокира децата в Италия да играят повече тенис. "След като спечелих "Ролан Гарос" миналата година, в родния ми тенис клуб имаше повече записани деца," отчита тя.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини