Надал ще спори за трофея още в първия си турнир за сезона



08-01-2022 14:43 | Tennis24.bg

Рафаел Надал ще играе на финала на турнира от сериите ATP 250 в Мелбърн с награден фонд от 521 хиляди долара. На полуфиналите испанецът, който е водач в схемата, се наложи с 6:4, 7:5 над финландеца Емил Руусувуори след почти два часа игра. 

Въпреки че мачът завърши в два сета, Надал стигна много трудно до победата. Той спечели първата част с единствения пробив в нея, който дойде в десетия гейм.

Във втория сет 20-кратният шампион в "Големия шлем" проби за 5:3 гейма, но веднага след това Руусувуори направи брейк на свой ред. Финландецът изравни за 5:5, а в 11-ия гейм има точка за втори пореден пробив, но Надал се измъкна с една къса топка. Това бе последният критичен момент за испанеца, който в 12-ия гейм на втория сет направи нов пробив и затвори мача при първия си мачбол. 

На финала в неделя Надал ще играе с американеца Максим Креси, който по-рано през деня отстрани в другия полуфинал българина Григор Димитров със 7:5, 7:6(9). Ако спечели утрешния финал, Матадора ще вдигне първа титла на твърда настилка от турнира в Акапулко през март 2020 година.

Надал достига до финал в турнир на АТР за 19-та последователна година. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини