Недоволство към австралийските здравни власти за реверанса към Джокович



05-01-2022 19:18 | Tennis24.bg

Реверансът от страна на австралийските здравни власти към световния номер 1 Новак Джокович, който получи медицинско изключение да участва в Аустрелиън Оупън, без да е ваксиниран срещу Covid-19, породи недоволство сред фенове и други тенисисти.

Вчера деветкратният шампион от Мелбърн потвърди, че ще участва в надпреварата, след като е получил медицинско изключение. Сърбинът не даде никакви подробности, но такъв документ може да бъде издаден при сърдечни проблеми, други здравословни състояния или скорошно прекарване на коронавируса. Мерките в Австралия срещу пандемията са изключително стриктни, което предизвика въпросителни защо те няма да важат за Джокович.

"Направихме така, че да е много трудно да се получи такова изключение, както и да сме сигурни, че медицинският панел е независим", коментира директорът на Откритото първенство на Австралия Крейг Тайли. "Със сигурност би било от полза Новак да обясни какво е състоянието, заради което иска изключение, но в крайна сметка това е негово решение", допълни Тайли.

"Не ми пука колко добър тенисист е той. Щом отказва ваксина, не трябва да бъде допуснат до участие", обяви д-р Стивън Парнис в Туитър. В дискусията се включиха и други тенисисти. "Мисля, че това е много интересно. Няма да кажа нищо повече", коментира първата ракета на Австралия Алекс де Минор. Британецът Джейми Мъри добави: "Мисля, че ако аз бях без ваксина, нямаше да получа изключение. Все пак поздравления за него, че ще участва".

Аустрелиън Оупън в Мелбърн ще се проведе в периода 17-30 януари. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини