Григор Димитров в Топ 3 на фаворитите в Мелбърн – коефициенти



03-01-2022 14:27 | Tennis24.bg

Григор Димитров е сред топ фаворитите на турнира на твърди кортове в Мелбърн, който е от категория АТР 250 и се провежда тази седмица. Bwin дава коефициент за титла на Димитров – 9.00, като по-ниска е ставката само на Рафаел Надал (5.50) и Анди Мъри (8.00). 

Димитров е поставен под №3 и почива на старта, а във втория кръг може да срещне именно Мъри, ако шотландецът спечели двубоя си с Факундо Банис (Аржентина) на старта. 

Водач в схемата е Надал, с когото Димитров може да се срещне само на финал. Макар да е тотален фаворит на букмейкърите, формата на Надал остава пълна мистерия. В края на декември Матадора изигра два двубоя на демонстративния турнир в Абу Даби (загуби от Анди Мъри и Денис Шаповалов), след което даде положителен тест за коронавирус, прибирайки се в родината си. 

Последният официален двубой беше в началото на август миналата година, когато отстъпи в три сета пред Лойд Харис на АТР 500 турнира на твърди кортове във Вашингтон.

Григор Димитров пък не е печелил титла от ноември 2017 г., когато вдигна най-значимия трофей в кариерата си до момента – този от Финалите на АТР в Лондон.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини