Тийм няма да играе в Австралия



Тийм няма да играе в Австралия
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
28-12-2021 21:01 | Tennis24.bg

Доминик Тийм разкри, че ще пропусне започващия идния месец турнир от Големия шлем Аустрелиън Оупън, отлагайки допълнително плановете си да се завърне в Тура след контузия „за да се върне подобаващо към турнирите“.

28-годишният тенисист, шампион на Ю Ес Оупън 2020, който е извън игра от шест месеца насам заради травма на китката, заяви, че сега възнамерява да играе на турнира в Кордоба, Аржентина, който започва на 31 януари.

„С тима ми оценихме всички въпроси и решихме да направим някои промени на първоначалния ми график…Вярваме, че това е правилното решение в опит да се върна подобаващо към турнирите“, каза той в свое изявление. Австриецът, който е 15-и в световната ранглиста, вече се оттегли от отборната надпревара ATP Cup, която започва следващата седмица, и демонстративното съревнование в Абу Даби по-рано този месец.

Независимо че отлага допълнително завръщането си, Тийм, който игра финал в Мелбърн през 2020, каза, че китката му сега е в „оптимална кондиция“, което ще му позволи да тренира „нормално с много добър интензитет“. Аустрелиън Оупън стартира на 17 януари в Мелбърн. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини