Росица Денчева и Теодор Давидов са четвъртфиналисти на Ориндж Боул



19-12-2021 09:00 | Tennis24.bg

Росица Денчева и Теодор Давидов се класираха за четвъртфиналите на турнира "Ориндж Боул" в Плантейшън, щата Флорида. Надпреварата се води неофициално световно първенство по тенис за таланти от 12 до 14 години. 

При девойките до 14 г. Росица Денчева постигна четвърта поредна победа без да загуби сет. Поставената под №2 Денчева се наложи на осминафиналите с 6:4, 6:2 над аржентинката Сара Конде. За място на полуфиналите Росица ще играе срещу шестата поставена Хана Клугман от Англия

Българинът Теодор Давидов, който има и американско гражданство, също постигна четвърта победа при момчетата до 12 г. Давидов, който е поставен под №1 в схемата, се наложи с 6:4, 6:4 над Там Син Ханг от Хонг Конг. За четвъртфиналите Теодор ще играе Мигел Хуан Боливар от САЩ.

При юношите до 14 г. Робен Гавани загуби на осминафиналите с 4:6, 3:6 от №6 в схемата Калвин Байерл от САЩ. Преди този мач Гавани записа три победи при само един загубен сет.

Росица Денчева и Теодор Давидов спечелиха преди две седмици титлите на сингъл на турнира "Еди Хер" в американския щат Флорида - състезание, което е едно от най-силните и престижни в света за възрастовите групи от 12 до 18 г.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини