Надал се завръща на корта в Абу Даби с мисли за Австралия



16-12-2021 17:36 | Tennis24.bg

Рафаел Надал е на часове от завръщането си на корта. Тази седмица испанецът ще участва на традиционната демонстративна надпревара Mubadala World Tennis Championship, която се провежда в Абу Даби. През последните 4 месеца Надал се възстановява от контузия в крака, а в началото на годината беше измъчван и от проблеми в гърба. 

35-годишният испанец за последно взе участие на турнира на твърди кортове във Вашингтон в началото на август. 

„Чувствам се по-добре, в противен случай нямаше да бъда тук. Това е целта ми. Знам, че завръщането ми няма да бъде никак лесно“, коментира Надал пред репортери. 

„В момента нямам големи очаквания. Единствената ми цел беше да бъда тук и да играя пред тази страхотна публика. Да бъда в състезателна обстановка отново и да се изправя срещу някои много силни играчи. Разбира се, и да се забавлявам. Последните месеци не бяха никак лесни за мен, така че да бъда тук е добра новина. Силно се надявам, че кракът ми ще се чувства по-добре и по-добре и ще успея да се върна на нивото, на което искам да бъда“.

Носителят на 20 титли от турнири от Големия шлем сподели, че се надява да участва на един турнир преди Australian Open, който започва на 17-ти януари 2022 г. 

„Свърших страхотна работа у дома. Тренирах добре, с правилна тактика и интензивност, положих много труд във фитнеса. Чувствам се готов. Ще участвам на един турнир преди Australian Open. Идеята е да пътувам за Австралия 20 дни преди началото на Australian Open“, каза още Надал. Испанецът е шампион в турнира от 2009 г., като освен това има и 4 загубени финала. 

В петък Рафа Надал ще се изправи в Абу Даби срещу Анди Мъри в спор за място на финала на демонстративния турнир. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини