Почина легендата на испанския тенис Маноло Сантана



11-12-2021 19:17 | Tennis24.bg

Един от легендарните испански тенисисти Маноло Сантана е починал на 83-годишна възраст, съобщи „Би Би Си“. Сантана е носител на общо 4 трофея от турнири от Големия шлем, като става първият представител на Испания с „Мейджър“, триумфирайки на „Ролан Гарос“ през 1961г. Той успява да спечели „Трофея на мускетарите“ и през 1964г., а освен това триумфира и на US Open през 1965г. 

Въпреки, че е автор на прословутата реплика, че „тревата е за крави“, Сантана успява да спечели Уимбълдън през 1966г.  

„Както много пъти съм казвал, благодаря ти за това, което си направил за нашата страна и че успя да ни покажеш пътя“, написа в социалните мрежи носителят на 20 титли от Големия шлем Рафаел Надал. 

„Ти винаги си бил запазена марка, приятел и човек, който е близо до нас. Никога няма да бъдеш забравен“, каза още Надал. 

Футболният колос Реал Мадрид, чийто привърженик и член бе Сантана, го описва като „една от легендите на испанския тенис и спорт“. 

„Той е един от най-великите тенисисти за всички времена“, съобщиха от Реал. 

След като прекрати кариерата си на тенисист през 1977г., Сантана стана капитан на националния отбор за Купа „Дейвис“, а в следващите години бе и директор на турнира в Мадрид. 

Централният корт в комплекса „Каха Махика“, който приема Мастърс 1000 турнира в испанската столица, носи името на Маноло Сантана. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини