Стефан Цветков бе избран на престижна позиция в АТП



22-11-2021 14:19 | Tennis24.bg

Председателят на българската федерация Стефан Цветков бе избран за член на Европейската група в Борда по турнирите на асоциацията на професионалните тенисисти (АТР). Заедно с него в групата, която се грижи за организацията на всички всички европейски турнири под егидата на АТР, влязоха и други известни и влиятелни имена в световния тенис. 

За свой представител в Борда по турнирите на АТР групата избра бившия мениджър на Доминик Тийм - Хервиг Страка (директор на турнирите във Виена и Гщаадт). Останалите членове, освен Стефан Цветков (директор на Sofia Open), са Рихард Крайчек (на турнира в Ротердам), Джерард Цобанян (на "Мастърс" в Мадрид), Джорджо ди Палермо (на "Мастърс" в Рим), Жан-Франсоа Кожол (на турнира в Марсилия), Жулиен Бутер (на турнира в Метц), Кристер Хулт (на турнира в Бастад) и Едвин Вайндорфер (на турнира в Щутгарт).

Групата има 3-годишен мандат, който започва на 1 януари 2022 г.

Европейската група по турнирите е една от трите такива групи към Борда на АТР, заедно с тази за Северна и Южна Америка, и International, която включва останалата част от света - Азия и Океания. Под ръководството на тази група се провеждат най-престижните надпревари на Стария континент, сред които четири "Мастърс 1000" (в Мадрид, Рим, Париж и Монте Карло), седем от категория ATP 500 и 19 от ATP 250 (сред тях е и Sofia Open).

Това е пореден важен пост, който председателят на БФТ Стефан Цветков заема в международните структури. Той е и българинът, заемащ най-високи постове в световните тенис организации. Той е член на Борда на директорите на Международната тенис федерация (ITF). Бил е вицепрезидент на Европейската тенис асоциация (Tennis Europe) и понастоящем е неин пожизнен почетен съветник. Член на Глобалния съвет към Световната зала на тенис славата в Нюпорт, с президент Тод Мартин. Член на Борда на директорите на Професионалния тенис регистър на треньорите - Professional Tennis Registry (PTR-USA). Освен това е президент за България на The Global Professional Tennis Coach Association, президент е на International Lawn Tennis Club - Bulgaria (организация за дипломация и филантропия чрез тениса, създадена през 1928 г. във Великобритания с клубове в 40 страни).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини