Какво представляват професионалните футболни прогнози



21-11-2021 08:50 | Tennis24.bg

Професионалните футболни прогнози представляват мнението и вижданията за това какъв ще бъде изхода от даден мач на хора, които имат солиден опит и познания в сферата. Казано по друг начин – прогнози от професионалисти. Като цяло винаги е добре да се взима предвид мнението на някой, който има сериозен опит в бранш, в който и ние проявяваме интерес. Трудно е обаче да се отсее кой наистина си заслужава да се следва, кой в действителност е добър и най-вече – кой допада най-много на самите нас. И както много добре знаем, в интернет има всичко! Хубаво е да отделим време и евентуално ресурс (не малка част от тези предвиждания са платени), за да проучим някакви варианти и да отсеем най-подходящите сред тях. Всичко това обаче, трябва да се случи с огромна доза внимание, тъй като сред тези експерти има и много самозванци, които са там, само за да получат няколко транша и след това да изчезнат вдън земя. Един от най-важните критерии, по които можем да оценим дали едно предложение е легитимно или не, е дали предлаганата типстър-услуга има свой уебсайт. Това би означавало, че бизнесът и хората, които стоят зад него са достатъчно сериозни и са направили инвестиция в посока развитието и устойчивостта на предлагания от тях продукт. Другото нещо, което е може би дори от по-фундаментално значение е директната обратна връзка от действителни текущи потребители. Трябва само да се убедим дали сме успели да извлечем легитимните и нужни за нас отговори. 

Най-често срещаните професионални прогнози, предоставяни на клиенти са математическите прогнози на мачове. При тях на базата на статистически данни се извлича възможно най-вероятният изход от даден двубой. Тези предвиждания не са 100% сигурни, но в повечето случаи са успешни в дългосрочен план. Да вземем за пример предстоящия мач между два отбора. Отбор „А“ е добър при създаването на опасни положения като домакин, докато отбор „Б“ има затруднения в защита при гостуванията си. Това се изразява в средно 2.25 отбелязани гола при домакински мач на отбора „А“ и 1.5 средно допуснати като гост за отбор „Б“. Само тази малка част от статистиката ни крещи, че залог от типа на „домакина да отбележи над 1.5 гола“ не е 100% сигурен, но пък носи изключителна стойност, особено ако коефициента за това е близо до или над 2.00. Разбира се работата на експертите се корени в това те да извлекат всичката подобна статистичка информация от всеки един мач в тиража (доколко е възможно като капацитет и ресурс) и след това да изберат най-вероятните от най-вероятните прогнози и да ги предоставят на своите потребители. Ако откриете подобна услуга и се уверите, че доставчикът ви следва гореизложените стъпки, то вие сте намерили истински професионалист. Не бързайте обаче да скачате на първия, особено ако все още не сте имали възможността да го проучите достатъчно, а и ако се налага да заплащате. Ние ви препоръчваме да опитате първо безплатните, докато натрупате опит и станете по-наясно с това, какво трябва да правите. Има немалко родни платформи, които предоставят подобна безплатна услуга. Да вземем например Футболни-Прогнози.Бг – истински доказани специалисти в областта на типстърстването и прогнозите. Те освен всичко останало далеч не се ограничават само до футбол – при тях можете да откриете прогнози за тенис, за баскетбол, за хокей и много други спортове. Характерното за тях освен високата успеваемост и професионализъм е и, че на този етап са напълно безплатни. Възползвайте се, докато това все още е така! 

Друг вариант за професионални прогнози са арбитражните прогнози. За това обаче сякаш е по-добре първо малко да се обучим като типстъри, преди да достигнем до този тип предвиждания, тъй като макар и да има предлагане на подобен тип прогнози като услуга, то сякаш е най-добре да се научим сами да го вършим. Това най-често се случва чрез допълнителен софтуер, но това е най-малкото – за арбитражните прогнози трябва да имаме солидна банка, и регистрации в множество онлайн букмейкъри, защото те представляват буквално сравняване на коефициенти, и на практика са 100% сигурни. Да вземем за пример горепосочените хипотетични отбор „А“ и отбор „Б“. Да предположим, че коефициентите за гол-гол/няма гол са сравнително изравнени. Тогава започваме да разглеждаме различни сайтове и търсим стойността в самия коефициент. Откриваме букмейкър, който предоставя коефициент 2.03 за гол-гол и такъв, който дава стойност 2.01 за няма гол. Залагаме 1000 единици при единия и още 1000 при другия. Както вече сами се ориентирате – ако двата отбора си отбележат гол печелим сигурни 30лв, а ако пък крайният изход е друг, печелим 10лв. 

Не забравяйте – търсете дългосрочния успех, който е базиран на постоянство, рутина и изградена система. Можете също така да комбинирате няколко възможни варианта за игра, но това означава, че трябва да изградите няколко модела, които да следвате. Помнете и основното правило – всичко трябва да се случва предимно за удоволствие! 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини