Впечетляващ дебют за Яник Синер



17-11-2021 10:36 | Tennis24.bg

Късно включилият се във Финалния турнир на АТР Яник Синер може изненадващо да се класира за полуфиналите, след като разби Хуберт Хуркач (Полша) с 6:2, 6:2 часове след като организаторите го повикаха да замени отказалия се Матео Беретини.

По-рано вчера номер 2 в мъжкия тенис Даниил Медведев (Русия) постигна втора победа в Червената група и се класира за полуфиналите след успех срещу Александър Зверев (Германия) с 6:3, 6:7(3), 7:6(6) за 2:35 часа.Така в последната среща от групата Медведев и Синер ще се срещнат един срещу друг. Успех на Синер ще го изпрати също във втория етап от турнира.

20-годишният младок не показа и капчица нервност срещу Хуркач, след като проби два пъти подаването на противника си във двата сета и предизвика Хуркач да изпрати форхенда си прекалено дълъг за победната точка и за радост на ентусиазираната публика.

След края на мача Синер не беше по-малко емоционален: "Играя в този турнир заради Матео, след което се обърна към отказалия се Беретини: Матео, ти винаги си бил мой идол!”

"Да, наистина четири часа преди да изляза на корта аз научих, че ще трябва да играя. Наистина всичко се случи много бързо, но нямах притеснения. От една страна съм си у дома, а от друга - усещам се в добра форма".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини