Осем тенисисти в битка за нов шампион на финалите в Милано



09-11-2021 14:20 | Tennis24.bg

Днес започва четвъртото издание на финалите на „Следващото поколение“ в италианския град Милано. Надпреварата ще продължи до събота, 13 ноември. Действащ шампион в съревнованието е Яник Синер. Италианецът победи Алекс Де Минор от Австралия в три сета на финала през 2019 – миналата година нямаше издание поради пандемията от коронавирус.

Синер, който направи страхотен сезон, стигайки до четири титли, първи финал на турнир от сериите Мастърс 1000 и дебют в топ 10 на световната ранглиста, отказа да защитава титлата си. Към него се присъединиха още канадецът Феликс Оже-Алиасим и американецът Дженсън Бруксби.

Осмицата в Милано ще се състои от Карлос Алкарас (Испания), Себастиан Корда (САЩ), Лоренцо Музети (Италия), Брандън Накашима (САЩ), Хуан Мануел Черундоло (Аржентина), Себастиан Баес (Аржентина), Холгер Руне (Дания) и Юго Гастон (Франция). Трима тенисисти са резервни варианти в случай на отпадане на някои от поставените осем играчи – чехите Иржи Лехецка и Томаш Махац, както и италианецът Флавио Коболи.

В ролята на фаворит за трофея влиза Алкарас. Тийнейджърът от Испания грабна първа титла в професионалната си кариера при мъжете на турнира в Умаг, Хърватия, а най-големият му успех безспорно бе стигането до четвъртфиналите на Ю Ес Оупън. Силното представяне в Ню Йорк го направи най-младия 1/4-финалист в историята на надпреварата. В добавка, Алкарас взе и три големи скалпа на тенисисти от топ 10, побеждавайки Стефанос Циципас на Флъшинг Медоус, Матео Беретини във Виена и Синер на Мастърса в Париж.

Себастиан Корда, синът на легендата Петър Корда, също има амбиции за триумф. Той, подобно на Алкарас, спечели първа титла в кариерата тази година, ликувайки на турнира в Емилия-Романя, Италия. Лоренцо Музети, който даде сериозен отпор на световния номер 1 Новак Джокович в Ролан Гарос, където водеше с два сета на бъдещия шампион, е третият най-сериозен кандидат за успех в Милано.

Осемте тенисисти ще бъдат разпределени в две групи. В група А са Алкарас, Накашима, Черундоло и Руне, докато в В попадат Корда, Музети, Баес и Гастон. Победителят от група А ще играе с втория от група В, а победителят от група В ще играе с втория от А, оформяйки бъдещите полуфинални двойки в съревнованието. Първият мач от Некст джен финалите противопоставя Накашима и Черундоло, а срещата от група А стартира в 15:00 часа българско време. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини