Анди Мъри с първи полуфинал на "Ролан Гарос"



01-06-2011 20:13 | Николай Драгиев

Анди Мъри за първи път се класира за полуфинал на Откритото първенство на Франция. По този начин шотландецът вече има полуфинал във всеки един от турнирите в "Големия Шлем". Той победи след близо три часа игра Хуан Игнасио Чела със 7:6, 7:5, 6:2.

Любопитното е, че по този начин в полуфиналите на "Ролан Гарос" ще видим първите четирима в световната ранглиста за първи път от 2006 година в турнир от "Големия Шлем".

Двубоите ще бъдат в петък. От 15,00 часа ще видим Роджър Федерер и Новак Джокович, а след този мач и битката на Рафаел Надал и Анди Мъри.

Въпреки проблемите си с глезена Анди Мъри показа отлично представяне срещу Чела и наниза цели 59 уинъра за три сета игра. Особено трудно за него бе в първия сет, когато Мъри изоставаше с 1:4 гейма, но успя да осъществи пълен обрат.

Анди Мъри и Рафаел Надал са играли 14 пъти - 10:4 в полза на световния номер 1. При това 3:0 на клей за Рафа, който се наложи през тази година в Монте Карло с 2:1 сета. В турнирите от "Големия Шлем" Надал е спечелил 3 от 5 сблъсъка помежду им.

Последният британец играл полуфинал в Париж бе Тим Хенман, но през 2004 година той загуби от Гийермо Кория.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини