Шампионът Рубльов отпадна в Санкт Петербург



30-10-2021 09:14 | Tennis24.bg

Миналогодишният шампион Андрей Рубльов отпадна от турнира в зала в Санкт Петербург с награден фонд от над 932 хиляди долара. Лидерът в основната схема загуби срещу Ботик ван де Зандсхулп с 3:6, 4:6.

Нидерландецът, който достигна до четвъртфиналите на US Open по-рано през сезона, постигна два пробива в първия сет, за да поведе в резултата срещу заемащия шеста позиция в световната ранглиста руснак.

Във втората част Рубльов поведе с 4:2, но след това Ван де Зандсхулп спечели следващите четири гейма и се поздрави с краен успех в срещата.

На полуфиналите нидерландският тенисист ще играе срещу Марин Чилич. Хърватинът, който е бивш шампион от турнира в руския град, победи с 6:4, 3:6, 6:3 поставения под номер 3 в основната схема Роберто Баутиста Агут.

33-годишният Чилич проби испанеца за 4:2 в третия сет, за да победи след повече от два часа и половина на корта.

Номер 5 в схемата Тейлър Фриц също се класира за полуфиналите, след като отстрани австралиеца Джон Милман с 6:4, 6:2. Американецът ще играе срещу Ян-Ленард Щруф в следващия кръг в Санкт Петербург. Германският тенисист се наложи с 6:4, 6:2 над втория поставен Денис Шаповалов от Канада.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини