Григор Димитров: Успях да взема важните точки



15-10-2021 17:31 | Tennis24.bg

Григор Димитров показа отлично настроение след победата над Хуберт Хуркач на Мастърс турнира в Индиън Уелс. Българинът е на полуфинал, където в събота вечер ще срещне британеца Камерън Нори. 

"В интерес на истината не се чувствам чак толкова изморен, но все пак съм доволен, че ще имам ден почивка. Бях много добре психически, а това помага и на тялото. Бях на ниво през цялата среща. Това е нещо, с което се гордея. Опитвам се да извлека позитивите от всичко, което свърших в двата мача вчера и днес", сподели Григор Димитров на пресконференцията след мача.

„Винаги е трудно, когато краката ти не те слушат. Нямаш сили, за да продължиш. Днес беше мач на психиката. Той знаеше, че нямам много енергия в себе си, аз също го знаех. Успях да взема важните точки в моя полза. Разбира се, имах и късмет с мрежата в сетбола. Той също спечели немалко важни точки, но когато ножът опираше до кокала, взимах правилните решения", каза още Григор.

„Отново, както и в предишния мач (с Медведев), целта бе да остана в играта, когато губех. Особено след първия сет бе много трудно да намеря ритъма си, а и бях уморен. Нямах достатъчно време за почивка между двата двубоя.

Но дори и в тези моменти усещах, че имам в мен необходимите резерви. Когато спечелих втория сет си казах, че трябва да "настъпя" малко повече, да съм по-агресивен. И това бе ключово.

Чувствам се различно. Опитвах се да се върна към нормалния ритъм на тенис, както и на живота ми извън корта. Не чувствам болки вече, а това ми дава самочувствие и увереност. Наслаждавам се на живота си в момента, знам защо съм тук, знам какво правя, а когато работата е свършена, вече гледам към следващото предизвикателство.

""Не съм изненадан да видя Нори в полуфинала, той прави много силен сезон, печели турнири. Няма обаче да мисля твърде много около мача, просто поредният двубой за мен."

"Постигнал съм победа номер 100 в Мастърс турнирите? Не знаех за това. Направо е нереално, когато започнах да играя тенис, не съм помислял, че мога да го постигна. Значи много за мен и го оценявам. Усмихвам се вътрешно само при мисълта за това - сто победи!", сподели Димитров.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини