Един възхитителен Григор Димитров



14-10-2021 17:39 | Tennis24.bg

Възхитителен Григор Димитров!!! Това, че Гришата е може би най-техничният играч в Тура, с най-богат репертоар от удари, които му позволяват да играе зрелищно, знаехме отдавна.Това, с което Григор обаче ни изненада така приятно тази нощ при бляскавата си победа над Даниил Медведев, беше неговата психическа устойчивост и воля за успех.

Да „обърнеш” играч като световния № 2 от сет за него и 4-1 във втората част, да му направиш осем гейма поред (!) и направо да го разгромиш в третия и решителен сет, е равносилно на подвиг.Нашият най-добър тенисист показа, че може да издържи повече при продължителните разигравания от „руската стена”, че може да бъде по-голям „връщач” (ако желае) и от шампиона на US Open-2021. Същевременно обаче Гришо сменяше и темпото, излизаше и на мрежата в подходящи моменти и завършваше топката с унищожителни волета. Да не говорим за блестящия му минаващ удар от бекхенд по правата, когато умело привикваше напред Медведев. В зона, в която Даниил очевидно не се чувства удобно най-вече заради почти любителските му волета.

От сервиса пък, с който руснакът разколеба неотдавна в Ню Йорк  Новак Джокович, нямаше и помен.Съвършеният във втората половина на втория и през третия сет Григор така обезвери в Индиън Уелз Медведев, че руснакът с „каменното” (а ла Бъстър Кийтън) лице започна енергично да жестикулира към своя щаб и публиката, да си говори сам на себе си, да разбие яростно ракетата си в корта. А накрая направо влачеше краката си и с отчаяно изражение преклони глава пред ПОБЕДИТЕЛЯ ГРИГОР ДИМИТРОВ.

С такава психика и желание за победа Гришата би могъл да надиграе всеки един тенисист от Топ 10 и да заеме полагащото му се там място.
УСПЕХ, ГРИШО !!!

Автор: Борислав КОСТУРКОВ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини