Зверев се класира за финалите на АТП



11-10-2021 13:58 | Tennis24.bg

Александър Зверев се класира за Финалния турнир на АТP. Германецът, който е четвърти в световната ранглиста, си осигури квота за турнира в Торино идния месец с победа с 6:4, 3:6, 6:1 над американеца Дженсън Бруксби във втория кръг на турнира от сериите "Мастърс" 1000 в Индиън Уелс.

24-годишният Зверев е четвъртият тенисист с квота за Торино. Преди него за Финалите се класираха сърбинът Новак Джокович, руснакът Даниил Медведев и гръкът Стефанос Циципас.

Следващият съперник на Зверев в Индиън Уелс ще бъде двукратният олимпийски шампион Анди Мъри. Британецът се върна към най-добрите си дни и надделя с 5:7, 6:3, 6:2 над испанския тийнейджър Карлос Алкарас в маратонски мач, който продължи 3 часа и 3 минути и бе истински подарък за любителите на тениса.

Напред в турнира продължава и поставеният под номер 2 Стефанос Циципас. Гръкът се наложи доста лесно над испанеца Педро Мартинес с 6:2, 6:4. Циципас направи 23 печеливши удара в мача и допусна едва 6 непредизвикани грешки, с което не даде шанс на Мартинес.

Следващият съперник на Циципас ще бъде италианецът Фабио Фонини, който елиминира с 6:4, 4:6, 6:3 германеца Ян-Ленард Щруф.

Шампионът от турнира в София Яник Синер, както и неговият подгласник Гаел Монфис също продължават напред. Италианецът Синер записа експресна победа с 6:2, 6:2 над Джон Милман от Австралия, докато французинът Монфис се наложи с 6:4, 6:2 над италианеца Джанлика Магер.

В третия кръг Синер ще играе с американеца Джон Иснър, победил в два сета японеца Йошихито Нишиока, докато Монфис ще срещне южноафриканеца Кевин Андерсън, който елиминира след два тайбрека италианеца Лоренцо Сонего.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини