Бартоли изненада Кузнецова и се класира за полуфинал



31-05-2011 20:34 | Станко Димов

Марион Бароли се класира за полуфинал на Откритото първенство на Франция за първи път в кариерата си. Нисичката французойка се справи изненадващо в два сета с шампионаката от 2009-та година Светлана Кузнецова, побеждавайки я със 7:6 (4), 6:4. 

 

Двубоят на „Сузан Ленглен” продължи близо два часа, а благодарение на успеха Бартоли стана четвъртата французойка, която достига до полуфинал на „Ролан Гарос” в Откритата Ера. За последно го стори Мери Пиърс преди 6 години.


След като спечели драматичния първи сет с тайбрек, Бартоли се възползва от многото грешки в играта на Кузнецова и успя да поведе с 5:2. Въпреки, че допусна пробив и намаляване на преднината на 5:4, Бартоли не направи повече подаръци и гарантира мястото си на полуфинал.


Следващото препятствие пред Бартоли ще бъде не кой да е, а шампионката от миналата година Франческа Скиавоне. Припомняме, че по-рано през деня, италианката се справи след драматични 3 сета с Анастасия Павлюченкова.

До момента Скиавоне води с 4:1 победи срещу Бартоли, макар двете никога да не се са срещали на клей.


Имената на другите две полуфиналистки на „Ролан Гарос” ще станат ясни утре, когато са последните срещи от четвъртфиналите.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини