Двукратният шампион Синер: Чувството е невероятно, искам да се връщам още много пъти тук



03-10-2021 20:38 | Tennis24.bg

Яник Синер спечели за втора поредна година Sofia Open. На финала италианецът, поставен под №1 в схемата, победи с 6:3, 6:4 Гаел Монфис (Франция). Ето какво каза Синер на шампионската си пресконференция в София: 

Яник, второ участие за теб в София и втори трофей тук. Как се чувстваш?
„За мен това е много, много специален момент. Завърнах се тук, играх страхотно по време на турнира. Чувството е много специално. Харесват ми условията тук, харесва ми кортът. Мисля, че днес играх много добре през целия двубой. С всеки изминал двубой се чувствах все по-добре и по-добре. Много съм щастлив от моето представяне през целия турнир тук“. 

Победи в два сета един много опитен тенисист. Какъв беше ключът към успеха?
„Двубоят беше физически изискващ. Имахме дълги разигравания. Когато ми се откриваше възможност се възползвах. За мен направихме страхотен финал. Играех добре от основната линия, сервисът ми също беше на висота, като цяло се чувствах по-добре на корта. В геймовете, в които посрещах, се опитвах да се възползвам от шансовете, които се откриват пред мен“. 

Монфис участва на финал за 17-та поредна година…
„Това е невероятно. Той е участвал в много големи битки. Това, което прави е невероятно. На тези години да се движиш по подобен начин на корта – това е нещо невероятно. Той притежава изключителен талант, в същото време е много приятен човек извън корта. Ние сме близки приятели, редовно се шегуваме. Никога не е лесно да се изправиш на корта срещу твой приятел. Той е постигнал специални и невероятни неща. Само един човек има повече последователни години с финали, това е Рафа (Надал)“.

Не загуби сет през цялата седмица, как успя да поддържаш подобно ниво?
„Никога не е лесно да стигнеш до трофей. Трябва да преминеш пред тежки моменти, понякога нещата не се случват както искаш. Изправяш пред трудни ситуации, в които трябва да намериш най-добрия си тенис. Днес бях в ситуация 15:40 и успях да изиграя две страхотни точки. Когато настъпят такива моменти е важно да успееш да намериш решение. Да спечелиш турнир е нещо много трудно, на всяко едно ниво. Радвам се, че вече ще имам две титли от Sofia Open в дома си. Ще видим какво ще ни предложи бъдещето, но всеки, който ме познава знае, че се опитвам да се подобрявам ден след ден“. 

Годината е към края си. Ти вече имаш три титли този сезон, доволен ли си от представянето си?
„Беше страхотна година. Чувствам се все по-комфортно на корта. Имах някои моменти на възход, други на спадове в играта, което е нормално за моите години. Винаги съм тренирал здраво и съм се опитвал да взема най-правилните решения в тежките моменти. Като цяло годината беше добра, но тя все още продължава. Предстоят ни няколко много големи турнири. Утре заминавам за Индиън Уелс, където ще се опитам да играя на ниво. След това ще видим какво ще дойде. Към момента съм доволен, но в същото време трябва да мисля за бъдещето. Сезонът е дълъг“.

Какво е за теб участието в София и би ли се върнал пак в опит да вземеш нов трофей тук?
„За мен е специално да бъда в София. Ще видим какъв ще бъде календарът за следващата година. Тук се чувствам добре, играя добре. За съжаление тази година нямаше публика. За мен е много приятно да играя тук, надявам се следващия път да има публика.  Надявам се да идвам тук още много пъти“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини