Норвежец спря Димитров от първи финал от 2018 година



03-10-2021 09:29 | Tennis24.bg

Григор Димитров изигра много силен мач, но не успя да стигне до финала на ATP 250 турнира в Сан Диего (САЩ). Първата ни ракета отстъпи в страхотна битка на 10-ия в света Каспер Рууд с 4:6, 6:4, 4:6 за два часа и половина игра. Така Григор не успя да стигне до първия си финал от Ротердам 2018-а, когато загуби от Роджър Федерер. Той обаче може да е доволен от собственото си представяне на корта, което със сигурност е най-забележителното от много време насам. 

Двамата тенисисти изиграха изключително качествен мач, а Каспер Рууд за първи път в кариерата си стигна до мач за трофей на открити твърди кортове и ще се опита да спечели пета купа за 2021-а, като предишните 4 бяха взети на клей.

Димитров пък напуска Сан Диего с първо за сезона класиране на полуфиналите и изключително впечатляващо представяне в двубоя с 22-годишния норвежец. Той ще се изкачи с една позиция в световната ранглиста да 28-ата.

Димитров започна полуфиналния сблъсък много уверено и проби за 2:0 гейма в първия сет. Григор трябваше да затвърди пробива на свое подаване, имаше три геймбола затова, но ги пропусна и се стигна до моментален рибрейк.

Последва стабилизиране в сервирането и на двамата и пет поредни гейма, в които те не даваха шанс на съперника за пробив. При 4:4 Григор обаче се пропука, непредизвикана грешка даде пробив на Рууд и той затвори сета на свое подаване - 6:4.

Втората част отново бе много равностойна като представяне. Григор допусна пробив - 1:2, но го върна светкавично. При 5:4 българската звезда нанесе своя удар, проби на 15 и взе сета, за да прати мача в трети такъв.

Той продължи близо час, като бяха разменени общо пет пробива, а четири от тях бяха в първите 4 гейма - по два за двамата. При 3:3 Григор допусна петия пробив, а той дойде в наглед не критична ситуация. Димитров водеше с 30-0, пропусна воле на мрежата за 40-0, след което необяснимо заигра неуверено и отвори вратата за Рууд да обърне гейма, решаващо за съдбата на мача.

Сега Димитров гледа към Индиън Уелс, където от четвъртък предстои следващият турнир от сериите Мастърс 1000.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини