Гаел Монфис ще спори за трофея в София (снимки)



Гаел Монфис ще спори за трофея в София (снимки)
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
02-10-2021 17:50 | Tennis24.bg

Поставеният под №2 в основната схема Гаел Монфис се класира за финала на Sofia Open 2021. В мач с две лица, 35-годишният французин се наложи със 7:5, 6:0 над американеца Маркос Хирон. Изключително равностоен първи сет беше гарниран с еднопосочен трафик през втория и след 65 минути игра Монфис се поздрави с успеха.

В неделя Гаел Монфис ще излезе на първия си финал в София и ще опита да спечели 11-та титла. За последно французинът стана шампион на турнира в зала в Ротердам миналата година.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ

Двубоят започна със сравнително бързи сервис-геймове, като двамата взимаха лесно подаванията си до петия гейм, когато Хирон стигна до точка за пробив, която реализира след форхенд в аут на Монфис. Французинът далеч не се предаде и на свой ред заигра на върха на риска, което му донесе желания брейк в осмия гейм и изравняване – 4:4. Когато сервира за място в тайбрек, Хирон успя да отрази два сетбола, но при третия капитулира.

Двубоят през втората част беше коренно различен. Драматичната развръзка на първия сет явно повлия негативно на емоциите на Хирон, който не успя да вземе дори гейм.

Американецът, все пак, има от какво да е доволен от седмицата си в София, тъй като за него това беше първо участие на полуфинал в турнир от световния тур.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини