Синер продължава защитата на трофея след тежък мач (снимки)



01-10-2021 20:10 | Tennis24.bg

Водачът в схемата и шампион от миналата година Яник Синер се класира за полуфиналите на Sofia Open 2021. Италианецът демонстрира шампионски характер и се наложи с 2:0 сета над Джеймс Дъкуърт (Австралия), в отделните части 7:6 (4), 6:4. И в двата сета Синер изоставаше с пробив, но намери начин да отговори във важните моменти и продължава напред без да е загубил дори сет. На полуфиналите Синер ще срещне Камил Майхжак (Полша) или Филип Краинович (Сърбия).

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ

Първият сет предложи множество обрати. Шампионът Синер не започна никак уверено срещата и до първата пауза взе общо 2 точки. Италианецът постепенно успя да стабилизира играта си и върна пробива за 2:3, но веднага след това допусна нов и изоставане 2:4. Когато сервира за сета при 5:3 в своя полза, Дъкуърт беше пробит, а малко след това Синер изравни за 5:5. Австралиецът получи сетбол в 12-ия гейм, но началният удар спаси Синер и го вкара в тайбрек, където водачът в схемата се наложи със 7:4 точки.

С пробив на сметката на Дъкуърт започна и сет номер две. Изключително важен се оказа седмият гейм, в който австралиецът получи точка за пробив, но сгреши воле в близост до мрежата. В ответния гейм Синер, на свой ред, стигна до точки за пробив и реализира втората, след като Дъкуърт направи двойна грешка. Нов пробив в десетия гейм осигури крайния успех на италианеца. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини