Тежко поражение за Алекс Лазаров на Sofia Open



29-09-2021 19:53 | Tennis24.bg

Националът на България за Купа „Дейвис“ Александър Лазаров отпадна на старта на Sofia Open 2021. В последна среща от първия кръг на основната схема, Лазаров отстъпи с 0:6, 3:6 пред Филип Краинович (Сърбия). За роденият в Маями тенисист това беше трети двубой в основна схема в София (след 2017 г. и 2019 г.). За Краинович, №37 в световната ранглиста, това беше втора победа в основна схема в София след успеха над Марсел Илхан (Турция) в дебютното издание на турнира през 2016 г. 

„Изключително щастлив съм от победата ми днес. Много ми харесва да съм в България“, каза в интервюто на корта Краинович. 

Срещата не започна никак добре за Лазаров, който загуби първия сет с 0:6 след 25 минути игра. През втората част българинът оказа съпротива на именития си опонент и беше равностоен до седмия гейм, в който загуби подаването си. До края на срещата Краинович не погледна назад и след успех с 6:3 си подпечата място на осминафиналите, където го очаква Ласло Джере. 

„Познаваме се много добре, тренирахме доста време заедно и със сигурност няма да ми бъде лесно“, каза Краинович относно предстоящия изцяло сръбски сблъсък.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини