Звезден отбор посланици на Sofia Open 2021



Звезден отбор посланици на Sofia Open 2021
Свързани турнири
Тагове
29-09-2021 12:55 | Tennis24.bg

Те са част от лицата на България, успешни, любими и популярни спортисти, актьори, певци, спортни журналисти и дори Мис България, но преди всичко почитатели на тениса. Те са звездният отбор посланици на Sofia Open 2021!

Цветана Пиронкова – професионален тенисист 
"Щастлива съм, че дори в толкова труден за световния спорт период, България отново ще има турнир на най-високото професионално ниво. Отново имаме много силна схема от състезатели, между които и играчи от Топ 20! Вълнувам се и за участието на родните ни таланти, за които Sofia Open е чудесна възможност за добиване на опит, ценни победи и точки за световната ранглиста."

Юлиан Вергов – актьор
Той е актьорът, който се осмелява да „предизвика“ всеки голям тенисист на корта. Той е актьорът с много лица и интереси, за когото „тенисът е най-аристократичният спорт на тази планета, Sofia Open - най-силният турнир от категория АТР 250“. Той е актьорът, който дори преди новата си театрална премиера ще следи битките в „Арена Армеец“.

Поли Генова – певица
“Обожавам тениса и макар че не мога да играя, следя повечето турнири по света заедно с баба ми и дядо ми. С нетърпение очаквах Sofia Open 2021, за да мога на живо да се насладя и запозная с играта на класни играчи от цял свят като Гаел Монфис, когото за първи път гледах именно на българския турнир”.

Маги Джанаварова – певица
„За мен тенисът винаги е бил един от най-интелигентните спортове със спокойна атмосфера и достойни играчи. Брат ми е причината да гледам тенис от много малка, а да си призная, оттогава съм фен на Федерер. За мен е огромно удоволствие за трета поредна година да бъда посланик на Sofia Open и да наблюдавам едни от най-големите звезди“.

Гергана Гунчева – спортен журналист, Мис България
Нова Броудкастинг Груп отново е част от семейството на Sofia Open, а тази година за първи път в звездния отбор от посланици на надпреварата от категория ATP 250 влиза лицето на NOVA, водещата на спортните новини и носителката на титлата „Мис България“ Гергана Гунчева. „Радвам се, че България отново ще приеме едни от най-добрите тенисисти в света! За нас, любителите на този спорт, е привилегия да гледаме на живо тенис от висока класа!“, казва Гери. 

Йордан Йовчев – четирикратен олимпийски медалист
Най-добрият български гимнастик, шесткратен участник на Олимпийски игри и носител на един сребърен и три бронзови олимпийски медала Йордан Йовчев през 2020 г. бе част от демонстративен мач на централния корт в „Арена Армеец“.  „Тенисът за мен е уникално красив и прекрасен спорт, който изисква много широк спектър качества - изключително голям интелект, креативност, вяра, позитивизъм, тактика, психическа устойчивост и огромна жажда за победа. Тенисът дава много емоции, но и възможност да го практикуваш на една по-зряла възраст като мен“, споделя Йордан Йовчев.

Ненчо Балабанов – актьор
Любим актьор и страстен тенисист, Ненчо Балабанов е част от Sofia Open от години. „Обичам тениса и тази година с огромно удоволствие се включвам като посланик на Sofia Open 2021! За мен този спорт стана голяма част от моята седмица и ми дава огромен заряд за всичко останало, което правя“, споделя той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини