Андреев отпадна на старта на Sofia Open



27-09-2021 20:01 | Tennis24.bg

Заемащият 62-ра позиция в световната ранглиста сърбин Миомир Кецманович победи участващия с „уайлд кард“ българин Адриан Андреев в първия кръг от основната схема на Sofia Open 2021. Кецманович се наложи със 7:6 (7), 6:4 след близо два часа игра на централния корт в „Арена Армеец“.

 За 20-годишния Андреев това е четвърто поредно поражение в основна схема на старта на Sofia Open и общо пето, след като отстъпи веднъж и в квалификациите. 

Макар и значително по-опитен, Кецманович нямаше предимство в първите 10 гейма на срещата, които преминаха без пробив. Такъв сърбинът успя да нанесе за преднина 6:5 в първата част, но сервирайки за нея допусна пробив на 0. Така, откриващият сет се реши в тайбрек, в който двамата пропуснаха по един сетбол, след което Кецманович сложи точка на спора и се наложи с 9:7 точки. 

В началото на втората част сърбинът проби и затвърди за аванс 3:0, след което сервира за мача при 5:3, когато Андреев върна брейка. Сервирайки при 4:5 българинът получи физически проблем, който доведе до нов пробив и край на двубоя. 

С успеха тази вечер Кецманович се класира за осминафиналите, където ще срещне Адриан Манарино (Франция) или Джанлука Магер (Италия).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини