Турнир Динамо събира родния тенис елит в Сливен



31-05-2011 15:30 | Станко Димов

От 6-ти до 11-ти юни в Сливен ще се проведе най-високият форум на тенис състезанията в България. Специално за тенис турнир „Динамо" в страната ще се завърнат големите имена в този спорт до 16-годишна възраст. Участието им в републиканското първенство в Сливен е единственият им шанс да се класират за европейското.


В навечерието на турнира в хотел „Спорт Палас" в Сливен организаторите и спонсорите на шампионата се срещнаха с журналисти. Тенис турнирът от веригата „Динамо" е единственото професионално детско състезание с осигурен награден фонд. Генерален спонсор е „Динамо Сливен" АД. Машиностроителният завод е заделил  5000 лв за всички класирали се до 3- то място.


„През 2010 г. министърът на финансите каза, че ръстът на икономиката в страната се дължи изцяло на външното потребление. Ние сме експортно ориентирани, успяхме да преодолеем кризата и искаме да помагаме на децата от Сливен, каза на пресконференцията Димитър Колев, председател на СД на директорите на „Динамо Сливен". За нас това е благотворителност, а не реклама - тъй като разчитаме на международния пазар, не се нуждаем от рекламиране в страната."


Според Георги Стоянов, управител на „Динамо Сливен", към този турнир се проявява изключителен интерес. Това ще провокира дружеството да го превърне в традиция и през следващата година да задели още по-големи награди за децата - тенисисти.


Близо 80 девойки и 80 младежи ще участват в надпреварата. Основната схема ще включва по 32 тенисисти в състезанията - сингъл и двойки, както за момичета, така и за момчета. В квалификациите се очаква да се включат още до 40-50 състезатели, от които ще се допълват основните схеми. Мачовете ще започват рано сутрин и ще продължават до късно през нощта. Класиралите се на първо и второ място ще бъдат включени в националния отбор за европейското първенство. По усмотрение на Българската федерация по тенис и класиралите се на трето място, може да имат шанса да мерят сили на европейските кортове. Записванията приключват на 5- ти юни (неделя) и вече е ясно, че на кортовете на Тенис академия „Спорт Палас" публиката ще може да види най-добрите във възрастта до 16 години. От първите 24 състезатели в ранг- листата на България, 22 вече са заявили участието си.


От 12 до 17 септември, кортовете на тенис академия „Спорт Палас" ще очакват младите ни тенисисти на възраст до 14 години във втори турнир, за който „Динамо Сливен" АД отново е осигурил награден фонд от 5000 лв.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини