Осака: Имах нужда от почивка, за да намеря себе си



Осака: Имах нужда от почивка, за да намеря себе си
Свързани играчи
Тагове
27-09-2021 15:07 | Tennis24.bg

Четирикратната шампионка от Големия шлем Наоми Осака ще се завърне в тениса по-скоро от очакваното, тъй като има желание да играе отново.

Осака заяви на Откритото първенство на САЩ по-рано този месец, че ще си вземе почивка от спорта, за да се концентрира върху психичното си здраве след поражението в третия кръг от Лейла Фернандес.

Бившата номер 1 в света, която се оттегли от турнира в Индиън Уелс през следващия месец, се бори да си върне формата, след като се оттегли от "Ролан Гарос" през май след скандал с представителите на турнира за задължителните медийни изяви, които според нея й се отразяват негативно.

23-годишната японка каза в предаване на HBO, че все още обича спорта и вече иска да се върне на корта.

"Знам, че ще играя отново, вероятно скоро, защото отново имам това силно желание. Но няма да има значение дали печеля или губя. Просто ще се наслаждавам на завръщането си на корта", заяви Осака.

Японката, която се смъкна на седмо място в световната ранглиста, добави, че тежките мачове са започнали да й се отразяват и тя се нуждае от почивката, за да се освежи.

"Преди обичах турнирите и просто исках да съм на корта. Ако трябваше да играя дълъг мач, колкото по-дълъл беше, толкова по-забавно беше за мен. Напоследък обаче започнах да се чувствам обратно - колкото по-дълъг мач беше, толкова по-стресирана ставах. Просто имах нужда от почивка, за да намеря себе си", коментира Осака.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини