Андреас Сепи се завърна на Sofia Open с победа



Андреас Сепи се завърна на Sofia Open с победа
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
26-09-2021 20:01 | Tennis24.bg

Андреас Сепи се завърна на Sofia Open с победа. В среща от първия кръг на квалификациите, 37-годшният италианец се наложи с 2:0 сета над Джем Илкел (Турция), в отделните части 7:6 (3), 6:2. В понеделник Сепи, носител на 3 титли от турнири от световния тур, ще се изправи срещу представителя на домакините Александър Донски в двубой за място в основната схема на Sofia Open 2021. 23-годишният Донски успя да победи на старта 8-ия поставен Юрии Родионов от Австрия в три сета – 2:6, 6:1, 7:6 (4) и стана третият българин с победа на единично в турнира (след Григор Димитров и Александър Лазаров).

Сепи участва на Sofia Open за пети път. Италианецът пропусна единствено миналогодишното издание на турнира, което беше спечелено от сънародника му Яник Синер. 

Друг италианец – Марко Чекинато, бивш №16 в света, напусна надпреварата. На старта на квалификациите той отстъпи с 3:6, 3:6 пред Иля Марченко. В понеделник украинецът ще играе за място в основната схема срещу Каспер Зук (Полша) или Томас Махач (Чехия).

С чист успех на се поздрави и водачът в схемата Педро Мартинес, който се наложи със 7:5, 6:1 над българина Симон Антони Иванов. Следващият съперник на испанеца ще бъде Камил Майжак (Полша).Място в основната схема в София ще си осигури един измежду Алтуг Челикбилек (Турция) и Егор Герасимов (Беларус), които също се поздравиха с успех в двубоите си по-рано днес. 

Четирите последни срещи от квалификациите ще се изиграят в понеделник, когато започват и срещите от основната схема на шестото издание на Sofia Open. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини