Симон Антони Иванов: Имах шансове в първия сет



26-09-2021 18:41 | Tennis24.bg

Симон Антони Иванов записа дебют на Sofia Open. В среща от първия кръг на квалификациите, варненецът отстъпи с 5:7, 1:6 пред водача в схемата Педро Мартинес. Ето какво каза Иванов в интервю за официалния сайт на Sofia Open: 

- Симон, изигра страхотен първи сет срещу тенисист от Топ 60. Впоследствие загуби, но какви позитиви можеш да извлечеш от своето дебютно участие на Sofia Open?
- Наистина доста равностоен първи сет. Колкото и добър да е противникът ми, аз съм разочарован, че не успях да се представя по малко по-добър начин. Мисля, че имах доста добри шансове да спечеля първия сет. Това не означава, че щях да спечеля мача, но със сигурност нещата можеха да се развият по малко по-различен начин. До 5:5 сервирах много добре. Във втория гейм водих 30:0 на негов сервис. Ще се опитам да извлека позитивите и да се представя по-добре следващият път. 

- Въпреки загубата, какво спечели ти с възможността да участваш в квалификациите на турнир от подобен ранг?
- Успях да си сверя часовника с най-добрите играчи. Моят ранкинг не ми позволява да играя всяка седмица такива мачове. 

- Какво ти предстои сега?
- Ще се прибера във Варна за няколко дни и ще си почина, тъй като ми се насъбраха доста турнири. Миналата седмица участвах също на АТП 250 в Казахстан. Ще се пробера и ще си почина за няколко дни, след което ми предстоят турнири от категория „Фючърс“, в Созопол има два български турнира, на които ще участвам. 

- Имаш ли по-големи амбиции, след като записа две участия в турнири на АТP - в Казахстан и в България?
- Със сигурност. Надявам се възможно най-скоро да успея да реализирам тези възможности срещу тези играчи. Виждаме, че разликата не е чак толкова голяма, разликата е във важните точки. И мисля, че това е нещо, върху което трябва да работя. И психиката ми. 

- Какво означава за теб и за всички български тенисисти възможността България да организира турнир от категория АТР 250?
- За съжаление, не сме много българите, така че всеки един от нас трябва да бъде доволен и радостен, че имаме възможност да се изправим срещу тези играчи. Мисля, че нашите момчета имат доста добър шанс. Пожелавам им успех на всички и дано се представят по възможно най-добрия начин. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини