Чилич: Нищо особено не е да си в топ 10



04-02-2010 02:36 | Николай Драгиев

 

Началото на тази година бе много силно за младия хърватски тенисист Марин Чилич, който достигна до 1/2 финалите на Откритото първенство на Австралия. Там той загуби от британеца Анди Мъри.

 

21-годишният дългуч успя да влезе в топ 10 именно заради полуфинала на Откритото първенство на Австралия и благодарение на защитата на титлата си в Ченай.

 

Самият той направи кратък анализ на събитията от сезона дотук пред журналистите на турнира в Загреб, където е поставен под номер 1.

 

"Сезонът започна добре за мен, дори по-успешно, отколкото очаквах. За пръв път в кариерата ми трябваше да защитавам титла - на турнира в Ченай. Бях доста притсенен, но се справих. На Откритото първенство на Австралия се представих добре и съм много доволен от себе си, прогресът ми се дължи на това, че имам доста повече опит. Играх страхотен тенис в мачовете ми срещу Хуан Мартин дел Потро и Анди Родик. На всичкото отгоре спечелих и доста точки за ранглистата", обясни Чилич.

 

- Имаше ли достатъчно време да се възстановиш и да свикнеш с промяната в часовия пояс?

 

- Пристигнах в Загреб в събота и успях да се отпусна малко. Най-важното за мен е, че не съм мързелив.

 

- Какви чувства изпитваш сега, след като вече влезе в топ 10?

 

- В действителност нищо не се е променило. Все още трябва да работя здраво, за да стана по-добър и завършен играч. Опитвам се да бъда постоянен и да се развивам. Вече усещам напрежението да има толкова високи очаквания към теб, но мисля, че се справям.

 

- Горан Иванишевич вече е част от твоя щаб. Как ще ти помага?

 

- Ние с него говорихме за това в края на миналата година. Горан изяви желание да ми помогне и това е просто превъзходно. Уверен съм, че неговият опит ще ми бъде от полза. Той може да ми даде някои ценни съвети, които мога да използвам за подобряването на играта ми.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини