Надал е готов за титлата на "Уимбълдън"



Надал е готов за титлата на "Уимбълдън"
Свързани играчи
21-12-2009 19:00 | Станко Димов

Джон МакЕнроу – "Би Би Си", 2 юли 2008 г.


Легендарният седемкратен носител на титли от “Големия шлем” Джон Макенроу, сега коментатор на „Би Би Си”, коментира играта на Рафаел Надал в това издание на турнира. Испанецът прави третия си пореден опит да спечели титлата в Лондон. В предишните два Надал бе спиран на финала от Роджър Федерер. „Играта на Надал през последните шест седмици премина на друго ниво” , започва коментара си Джон Макенроу.


„Надал размаза всичките си противници на "Ролан Гарос”, а също така победи Анди Родик и Новак Джокович по пътя към титлата в Куинс. Сега играе най-добрата си игра, която някога е играл на трева. Преди няколко години хората смятаха, че именно Надал ще е играчът, който ще спре Федерер на “Уимбълдън”, тогава той не успя. От тогава насам играта на испанския тенисист се е подобрила многократно, за това всички чакаме с нетърпение мач между двамата, защото много хора ще са изненадани да видят край на хегемонията на Федерер. Бекхендът, форхендът, сервисът, късите, волетата, както и позиционирането му на корта, се е подобрило значително. Гледайки колко топ-спин има в играта му, Анди Мъри вчера не можа нито веднъж да направи хубава атака на мрежата. Мъри направи всичко възможно да противодейства на Надал – силен сервис, атака на мрежата, къси, дълги и всякакви останали удари, но нищо не можа да помогне срещу Надал, дори в интервю испанецът се опита да дигне самочувствието на Мъри като каза, че очаква скоро да е в топ пет, но дори и това „нахъсване” не помогна.


Надал заслужава голямо уважение за това, което прави, и по начина, по който се справя. Всички видяхме това вчера по публиката на централния корт на „Олд Инглънд Тенис Клъб”, която посрещна и изпрати на крака Надал, макар и да играеше с местния любимец Анди Мъри.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини