Джокович срещу Медведев в най-важния мач за годината



12-09-2021 13:39 | Станко Димов

Първите двама в ранглистата - Новак Джокович и Даниил Медведев, ще определят новия шампион на US Open. Тази вечер, не преди 23:00 часа наше време, сърбинът и руснакът ще излязат на централния корт "Артър Аш" във вероятно най-очаквания тенис двубой за годината. 

Причината - при победа Джокович ще направи "Голям шлем" и ще триумфира с всички мейджър титли за годината, след като по-рано през сезона вече си осигури трофеите от Australian Open, "Ролан Гарос" и Уимбълдън. Освен това, титла за Джокович ще бъде 21-ва за него от Големия шлем, като по този начин той ще изпревари големите си конкуренти през годините Роджър Федерер и Рафаел Надал, които имат по 20.

Джокович ще стане и първият, който печели Голям шлем на турнири а три различни настилки. В Ню Йорк Джокович до момента е трикратен шампион (2011, 2015, 2018). Миналата година сърбинът беше дисквалифициран на осминафиналите. 

За Даниил Медведев това ще бъде трети финал в турнир от Големия шлем и втори в Ню Йорк след сезон 2019, когато отстъпи пред Рафаел Надал в 5 сета. В началото на тази година московчанинът беше победен и от Джокович в спора за трофея на Australian Open. 

В преките двубои Джокович води с 5:3 победи. Последният успех на Медведев беше на финалите на АТП в Лондон миналата година, когато в среща от груповата фаза руснакът се наложи с 6:3, 6:3. Какво мислят букмейкърите? Джокович, очаквано, влиза в двубоя в ролята на тотален фаворит. Bwin дава коефициент за краен успех на Ноле - 1,40. Ставката за титла на Медведев е 3.10.

Големият мач започва в минутите след 23:00 часа и ще бъде предаван пряко по Евроспорт.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини