Нестеров на два четвъртфинала на US Open



Нестеров на два четвъртфинала на US Open
Свързани турнири
Тагове
09-09-2021 08:41 | Tennis24.bg

Българският тенисист Пьотр Нестеров ще играе на четвъртфиналите на единично и на двойки в юношеския турнир на Откритото първенство на САЩ в Ню Йорк. 

В III кръг на последния за годината турнир от Големия шлем 18-годишният натурализиран руснак се наложи в два сета над Якуб Меншик от Чехия след 7:6(3), 6:4 след 1:46 часа игра на корт №8 в комплекса "Флашинг Медоус".

В първия сет никой от двамата тенисисти не стигна дори до точка за пробив и частта трябваше да бъде решена в тайбрек. В дългия гейм Нестеров спечели четири от първите пет разигравания и до края само поддържаше аванса си.

Във втората част Пьотр реализира два брейка в подаването на чешкия си връстник и поведе с 5:1, а при 5:2 сервираше за мача. Варненецът стигна до мачбол при 40:30, но го пропусна и Меншик успя да върне единия пробив. При 5:4 Нестеров получи нови два мачбола при 40:15 и успя да се възползва от втория и общо трети за него в двубоя.

На 1/4-финалите българинът очаква днес от 21 часа наше време поставения под №11 Саша Геймар Вайенбург от Франция. В тази фаза е и роденият в България, но представящ САЩ Виктор Лилов, който ще срещне испанеца Ринкон.

Нестеров продължава и на двойки. Заедно с Вячеслав Белински от Украйна те победиха с 6:3, 7:6(4) Вилус Гаубас (Литва) и Даниел Мерида (Испания). На четвъртфиналите осмите поставени Нестеров и Белински излизат срещу Манс Далберг (Швеция) и Люи Макстед (Великобритания).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини