Сакари победи Андрееску в най-късно завършилия женски мач в историята на US Open



07-09-2021 09:56 | Tennis24.bg

Мария Сакари стана първата гъркиня, която се класира за 1/4-финалите на US Open. Тя стори това след победа с 6:7(2), 7:6(6), 6:3 над канадката Бианка Андрееску.

Двубоят влезе в историята на турнира, тъй като последната точка от него бе отиграна в 2:13 часа след полунощ, което го превърна в най-късно приключилия при дамите, откакто се води подобна статистика в Ню Йорк.

Шампионка за 2019 година Андрееску, която до днес никога преди не бе губила мач в Ню Йорк, взе първия сет след тайбрек със 7:2 точки. Във втория сет играта продължи да се води гейм за гейм и това наложи изиграването на нов тайбрек. В него Сакари поведе с 6:3 точки, но допусна изравняване за 6:6. Гъркинята обаче спечели следващите две точки и след 8:6 изравни сетовете.

В началото на решителния трети Андрееску направи пробив и поведе с 2:0. Канадката обаче започна да получава постоянни схващания в краката, което помогна на отлично подготвената физически Сакари да обърне мача и да го спечели с 6:3.

За място на полуфиналите гъркинята ще играе с № 4 в схемата Каролина Плишкова. 29-годишната чехкиня стигна до сравнително лесен успех със 7:5, 6:4 над рускинята Анастасия Павлюченкова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини