Хенман разкри кой ще бъде основният конкурент на Джокович в Ню Йорк



26-08-2021 17:04 | Станко Димов

Тим Хенман изрази мнение, че Александър Зверев може да се конкурира с Новак Джокович за титлата на започващия идния понеделник US Open. Световният №1 ще се опита да спечели рекордна 21-ва титла от турнир от Големия шлем, като основните му конкуренти от последните години - Роджър Федерер, Рафаел Надал и Доминик Тийм, са аут до края на сезон, което допълнително фаворизира белградчанина. 

Сред новите лица, които със сигурност могат да окажат сериозна съпротива на Ноле са шампиона от Торонто Даниил Медведев и гръцката сензация Стефанос Циципас. Бившият №4 в света Тим Хенман обаче е категоричен, че най-голямото препятствие пред Ноле в Ню Йорк ще бъде Александър Зверев, който в последните седмици спечели златен олимпийски медал от Игрите в Токио и трофея от Мастърс 1000 турнира в Синсинати.

"Представянето на Зверев на полуфиналите в Синсинати беше фантастично по няколко различни причини", коментира Хенман пред Tennishead.

"Той успя да се завърне във финалния трети сет срещу (Стефанос) Циципас, въпреки че изоставаше с два пробива. След това на финала срещу (Андрей) Рубльов извади на показ най-добрия си тенис, почти не допусна непредизвикани грешки. Няма никакво съмнение, че големият фаворит в Ню Йорк е Новак Джокович, но играчи като Зверев, Медведев, Циципас и Рубльов не просто чукат на вратата, но и са готови да преминат през нея".

Въпреки силните думи за Зверев, Хенман сподели и големия недостатък в играта на германеца. "При него винаги ще има притеснения, след като вече е допускал по 20 двойни грешки в един мач. Изглежда, че сега е по-постоянен в изявите си. До финала в Синсинати беше допуснал само 10 двойни грешки в целия турнир. Като добавим към това представянето му от основната линия и атлетическите качества, определено той (Зверев) има потенциала да спечели няколко титли от Шлема".

Миналата година Зверев достигна до финала на US Open, където отстъпи пред Доминик Тийм в драматичен 5-сетов двубой.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини