Григор Димитров: Мачът с Федерер е кулминацията на кариерата ми



25-08-2021 18:31 | Tennis24.bg

Григор Димитров даде интервю пред журналиста Хорхе Алферес за мексиканското списание "Карас". Запитан кой от турнирите от Големия шлем му е любим, българинът отговори: "Всички са специални по свой начин, но може би трябва да кажа, че "Уимбълдън" е моят фаворит. Историята и традициите го превръщат в толкова специално място за всички тенисисти и публиката. Освен това, обичам да играя на трева", признава българиннът.

“Харесва ми да играя и в Мексико. Акапулко и Лос Кабос са много красиви като локация, феновете са страхотни, а организаторите винаги са ни карали да се чувстваме като у дома си. В Мексико съм бил на места, като Ла Кебрада в Акапулко и Баия Санта Мария в Лос Кабос. В Ла Кебрада се качихме до върха на скалата, откъдето се хвърлят скачачите. Тези момчета наистина са смели! Надявам се в бъдеще да успея да пътувам из Мексико и да видя пирамидите на маите", сподели Димитров пред събеседника си.

Попитан дали има напрежение, когато си един от най-добрите тенисисти в света, той отговори: "Напрежението е част от нашия спорт. С времето трябва да се научиш да играеш с него и дори да извличаш полза от това. Мисля, че ключово е да бъдеш постоянен в ежедневната си работа, както физическа, така и психическа, да контролираш нещата, които можеш, и да вярваш в целия процес".

"Какво е да играеш на корта срещу идола си Роджър Федерер?", запита Алферес. "Роджър е невероятен играч. Винаги съм се възхищавал на постоянството му и на всичко, което направи за прогреса на тениса. Между другото, това, което направи на "Уимбълдън", е невероятно. Мачът ми с него на четвърфиналите на Откритото първенство на САЩ без съмнение беше кулминацията на кариерата ми засега", откровен бе Григор Димитров.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини