Олимпийският шампион Зверев спечели с лекота финала в Синсинати



23-08-2021 09:51 | Tennis24.bg

Александър Зверев спечели втора Мастърс 1000 титла през сезона и общо пета в кариерата си, след като победи руснака Андрей Рубльов с 6:2, 6:3 във финала на турнира в Синсинати.

24-годишният Зверев, който от днес измества Рафаел Надал от четвъртото място в световната ранглиста, нямаше нито една победа в шест участия в Синсинати преди началото на миналата седмица. Той обаче показа изключително солидна игра и спечели втори пореден голям турнир, след като в началото на месеца триумфира на сингъл на Олимпийските игри в Токио.

След драматичния си успех над Стефанос Циципас в полуфиналите, тази нощ Зверев доминираше тотално срещу добрия си приятел Рубльов и спечели 93 процента от точките след първия си сервис, за да стигне до чист успех след само 59 минути игра.

По този начин Зверев спечели четвърта титла от началото на годината и затвърди статута си на един от фаворитите за трофея от Откритото първенство на САЩ, където германецът ще влезе със серия от 11 поредни победи (6 в Токио и 5 в Синсинати). 

С тази победа Зверев се изкачи до четвърта позиция в надпреварата за Финалите на АТП в Торино с 4 195 точки, като пред него са единствено Новак Джокович (7 170), Стефанос Циципас (5 380) и Данийл Медведев (4 380).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини