Джокович е първият полуфиналист на "Ролан Гарос"



30-05-2011 12:44 | Станко Димов

Новак Джокович е първият полуфиналист на „Ролан Гарос”. Това стана факт преди минути, след като неговият съперник на четвъртфиналите Фабио Фонини отказа участие в турнира. Причина за решението на италианеца е контузия, която той получи в маратонския си мач с Алберт Монтанес в неделя.


Решението на Фонини до голяма степен е изненадващо, тъй като до двубоя оставаха повече от 24 часа. Новината пък е добре дошла за Ноле, който ще спести сили преди полуфинала, където най-вероятно го очаква двубой с Роджър Федерер.


„Имам болки в краката. С медицинския щаб решихме, че е по-добре да се откажа. Не съм щастлив, защото в момента правя най-доброто представяне на турнир в кариерата ми. Ако изляза на корта обаче ще рискувам здравето си, затова е по-добре да се оттегля”, сподели Фонини на специална пресконференция.


„Трудно взех това решение. Все пак да играя на четвъртфинал срещу Новак Джокович, който няма загуба от началото на годината, бе страхотна възможност за мен. Това е най-добрият турнир в кариерата ми, а отказването от утрешния мач бе най-доброто решение, което можех да взема”, коментира още италианецът.


Победата без игра на Джокович обаче няма да се брои в серията му от поредни успехи. Двубоят на Джокович от полуфиналите ще бъде в петък, което значи, че сърбинът ще има 4 дни почивка и това може да развали малко игровия му ритъм.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини