Димитров срещу Медведев в третия кръг в Синсинати



18-08-2021 22:51 | Станко Димов

Григор Димитров ще се изправи срещу водача в схемата Даниил Медведев в третия кръг на Мастърс 1000 турнира в Синсинати, щата Охайо. Дуелът между двамата стана факт, след като световният №2 надви с 2:0 сета Макензи Макдоналд, в отделните части 6:2, 6:2. 

Медведев, поставен под №1 в схемата, дойде в турнира в отлична форма, след като през уикенда спечели трофея от Мастърс 1000 турнира в Торонто. 

До момента Медведев и Димитров са се срещали 3 пъти, като руснакът води с 2-1 победи. Любопитен е фактът, че и двата успеха на Медведев са на твърди кортове на турнири в САЩ - на полуфиналите на US Open 2019 и във Вашингтон 2 години по-рано. Единственият успех на Григор пък е на тревните кортове в Куинс Клъб от сезон 2017. 

Димитров също е в добра форма, като в първите два мача не загуби сет, побеждавайки убедително Роберто Баутиста Агут и Александър Бублик. 

Спечелилият дуела Димитров - Медведев (и двамата бивши шампиони от Синсинати) ще се класира за четвъртфиналите, където ще срещне Хуберт Хуркач или Пабло Кареньо Буста (виж основната схема).  

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини