Приказката за Скиавоне на "Ролан Гарос" продължава



29-05-2011 19:43 | Николай Драгиев

Приказката за Франческа Скиавоне на кортовете на "Ролан Гарос" продължава. Ракета номер 1 на Италия записа своята 11-а поредна победа в Париж след успех с 6:3, 2:6, 6:4 над Йелена Янкович. Така Скиавоне ще спори за място на полуфинал с Анастасия Павлюченкова.

Скиавоне стартира двубоя отлично и веднага поведе в резултата с пробив. Янкович опита да се върне в първия сет, но италианката все пак затвори с 6:3.

Във втория сет Янкович дръпна бързо с 3:0, но ситуацията на корта бе равностойна. Скиавоне върна 2 гейма и сервираше за 3:3. След оспорван гейм, Янкович отново проби и след това не даде шанс на съперничката си за 6:2.

В решителния трети сет възможностите на Скиавоне да варира с играта си, да излиза на мрежата и да прави къси топки се оказа решителна. В същото време Янкович очевидно се изнерви и по доста грозен начин изразяваше чрез ругатни настроението си на корта.

Скиавоне проби за 5:4 и след това затвори сравнително лесно мача.

Световната номер 5 води с 2:1 победи срещу Анастасия Павлюченкова, която е нейната следваща опонентка. Двете за последно се срещнаха на US Open, когато Скиавоне спечели с 6:3, 6:0.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини