Пьотр Нестеров е полуфиналист на Европейското първенство



23-07-2021 17:07 | Tennis24.bg

Пьотр Нестеров се класира повече от убедително за четвъртфиналите на сингъл на Европейското лично първенство до 18 г. в Клостерс (Швейцария). Днес Нестеров победи със 7:5, 7:5 Джейми Фариа от Португалия. 

Това е четвърта поредна победа на Нестеров без да загуби сет. Преди това той елиминира Калин Ивановски от Северна Македония с 6:3, 6:4, Жан Себеста от Швейцария със 7:5, 6:2 и Артъом Подорожни от Украйна с 6:2, 6:2.

За място на финала Пьотр ще играе срещу Вилиус Гаубас от Литва. 

Нестеров е състезател на „ТК Черно море Елит“ гр. Варна с личен треньор Кристиян Илиев. През 2018 г. Пьотр беше избран за тенисист номер едно на Европа до 16 г. Междувременно Нестеров и Динко Динев спечелиха пето място в турнира по двойки. На четвъртфиналите българите отстъпиха с 3-6, 5-7 на чехите Адам Жураджа и Даниел Синаков. 

Капитан на юношите до 18 г. е Даниел Ангелов.

Преди първенството националите на България до 14 и 18 г. проведоха едноседмичен лагер на кортовете на Националния тенис център (БНТЦ) в София.

Българчетата се подготвяха под ръководството на Теодор Бачев – капитан на България за Купа „Дейвис", австралийската тенис легенда Пол Макнами и националните треньори Даниел Ангелов, Кристиян Илиев и Велиан Бакалов.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини