Джокович за участието си на Игрите: Всичко се свежда до патриотизъм



19-07-2021 20:52 | Tennis24.bg

Всичко се свежда до патриотизма и моите чувства към Сърбия. Така световният №1 Новак Джокович отговори на въпрос на черногорската информационна агенция МИНА защо е решил да участва на Олимпийските игри в Токио, които започват в края на седмицата. Припомняме, че до последно Джокович се колебаеше дали да участва в олимпийския турнир по тенис, който, подобно на всички други надпревари в Токио, ще се проведе без публика. 

"Възможността за спечелване на олимпийски златен медал за Сърбия надминава разочарованието от играта пред празни трибуни на Олимпиадата в Токио", добавя Джокович. 

Сърбинът прави феноменален сезон до момента. Той спечели титлите от изиграните три турнира от Големия шлем - Australian Open, "Ролан Гарос" и Уимбълдън, като има реален шанс да направи т.нар. Златен шлем, ако триумфира в Токио и на US Open. 

"Вдъхновен съм да играя най-добрия си тенис и съм уверен, че мога да спечеля златния медал след големия брой мачове досега този сезон", добави сърбинът.

"Олимпиадата и Откритото първенство на САЩ са най-големите ми цели до края сезона. Но съм пълен с увереност и мотивиран да представя Сърбия по възможно най-добрия начин. Мечтая за медал от Токио, надявам се на златен, а след това ще отида в Ню Йорк с цел да завърша всичко", каза още Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини