Къде се провали Цвети Пиронкова на Wimbledon?



09-07-2021 17:16 | Tennis24.bg

Цвети Пиронкова е една от най-коментираните съвременни български спортистки. Нейните тенис постижения се признават по цял свят. Любителите на тенис залозите все по-често избират нея, вместо Григор Димитров, който отдавна се е доказал. Между другото, напоследък има доста добри промоции, посветени именно на тениса в букмейкърските компании. Например, не губете време, докато трае Уимбълдън и разгледайте бонусите на WINBET, за да направите залозите си на топ турнира в световния тенис още по-приятни.  

А участието на първата българска ракета сред жените, Цветана Пиронкова, бе повече от динамично на Умбълдън.  С множество обрати!И ако не успешно, то това участие поне се превърна в ресурс за трупане на значителен опит. В действителност, доста неща се случиха като изневиделица за Цвети. 

Всичко започна с невъзможността на Пиронкова да премине квалификационната схема на Wimbledon. За съжаление, нашенката отпадна от хърватката Аня Конюх с резултати 1:2 сета. Това бе третият, последен кръг от квалификациите за най-престижния турнир на Големия Шлем. Истината е, че колебливото начало сякаш изигра шега на Цветана Пиронкова. Тя започна с груби грешки, а по-късно допусна още 4 пробива. Усилията й обаче не спираха по време на целия мач и според анализаторите, въпреки загубата българската тенисистка за пореден път е показала страхотен състезателен дух. 

Между другото, малко след мача между Конюх и Пиронкова започнаха да валят оплаквания от редица тенисисти за тазгодишното състояние на настилката в Англия. Според голяма част от участниците „това не беше трева, а хард“. Самият Ник Кирьос неколкократно се жалваше и в социалните мрежи, и пред медиите. Мнозина анализатори  веднага възприеха странното и изненадващо сгромолясване на Цвети в квалификационната част именно поради липса на комфорт върху съвсем не първокласната тревна настилка в Wimbledon. 

Така се случва обаче, че понякога последните стават първи или поне им се дава шанса да станат такива. Малко след  е победена от Аня Конюх, Цвети Пиронкова получава възможност да се върне в турнира. Нещо повече – тя получава шанса да играе в основната схема на Wimbledon. От турнира беше извадена една състезателка поради контакт с Ковид-19 заразен, а други две напуснаха по свое желание – Лесия Цуренко и Данка Ковинич. Така, за Цвети Пиронкова и за друга нейна колежка, Астра Шарма от Австралия. 

Вторият шанс „да се върне в мача“ за Цвети я изпраща директно срещу Юлия Путинцева, която в този момент е класирана на 47 място в световната ранглиста. За съжаление, Пиронкова не успява да се справи и в този мач, като губи двусетово с резултат 6:3 6:1. Анализирайки играта й, повечето спортни коментатори и специалисти са крайно убедени, че загубата на Цвети се дължи на комбинация от шок и липса на време. Според тях Пиронкова изобщо не е имала време да асимилира новината, че може да се върне в Wimbledon и то в основната схема на най-стария турнир от Големия Шлем. Освен това, за разлика от своята опонентка тя не е имала и достатъчно време да се подготви. При всички случаи играта на Цвети Пиронкова срещу Юлия Путинцева съвсем не може да се нарече лоша. Тук се намесва и другата теория за провала на нашенката. Според чуждите медии, на практика, мачът с Пиронкова бил най-добрият до момента за Путинцева. Мнозина анализатори я определиха като на „стълбата на върха на своята кариера“. Особено трудно за Цвети, например, бе да преодолее агресивния форхенд на Юлия Путинцева. 

Въпреки неуспехите за Цвети на Wimbledon, продължаваме да се гордеем с нея. В момента Пиронкова заема 113-то място. Смятаме, че големите успехи в нейната кариера тепърва предстоят и нямаме търпение да ги проследим на живо. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини