Плишкова заслужи място на втори финал в Шлема



08-07-2021 20:41 | Tennis24.bg

Каролина Плишкова се класира за финала на Уимбълдън. Поставената под номер осем чехкиня се наложи трудно след обрат с 5:7, 6:4, 6:4 срещу Арина Сабаленка за близо два часа. 

Представителката на Беларус, която е втора в схемата на Уимбълдън, поведе в резултата след решителен пробив в 12-ия гейм на първата част на мача. Чешката тенисистка изравни след 6:4 във втория сет, печелейки подаването на Сабаленка в петия гейм. Плишкова, която ще играе на втори финал от турнирите от Големия шлем, оформи обрата в срещата след 32 печеливши удара и 14 аса. 

"Загубих първи сет и бях малко разочарована. Тя сервираше добре, но съм щастлива от това, че намерих слабо място в играта й и стигнах до победата. Имаше печеливши удари от всяка позиция. Беше важно да запазя концентрация в този равностоен мач. Екипът ми е положително настроен и това наистина ми помогна", заяви Плишкова след края на двубоя.

Чехкинята достигна до двубоя за титлата на Откритото първенство на САЩ през 2016 година. На финала в Лондон Плишкова ще се изправи срещу австралийката Ашли Барти, която е номер 1 в световната ранглиста.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини