Беретини с втори полуфинал в Големия шлем



08-07-2021 08:05 | Tennis24.bg

Матео Беретини се класира за полуфиналите на турнира от Големия шлем Уимбълдън, след като надигра Феликс Оже-Алиасим с 6-3, 5-7, 7-5, 6-3 за малко над три часа игра.

На Корт номер 1, поставеният под номер 7 в основната схема италианец стартира силно, повеждайки с два пробива и 5-1 гейма, преди 20-годишният канадец да върне един от брейковете. Трети пробив за Беретини доведе нещата до сет в негова полза. Втората част започна по-добре за 16-ия в схемата, който проби за 2-1, но съперникът му върна брейка в шестия гейм.

Все пак, Оже-Алиасим измъкна частта в края след решителен пробив за 6-5, след което сервира успешно за равенство в сетовете. Беретини обаче бе по-клиничен в следващите две части, реализирайки по един пробив във всеки от тях за крайния успех. Така, той достигна първи полуфинал на Ол Ингланд Клъб в кариерата си и общо втори в турнирите от Шлема след Ю Ес Оупън 2019, когато отстъпи на бъдещия шампион Рафаел Надал.

Беретини спечели 76% от точките на първи сервис и завърши с 33 уинъра и 45 непредизвикани грешки, докато съперникът бе с баланс 24-41. В спор за място в неделния финал шампионът от Куинс ще спори с поляка Хуберт Хуркач, който елиминира осемкратния първенец на Уимбълдън Роджър Федерер в три сета. В другия полуфинал съперници са световният номер 1 Новак Джокович и Денис Шаповалов от Канада, а срещите са насрочени за петък следобед. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини