Симеон Терзиев отстрани водача в схемата в София



07-07-2021 18:24 | Tennis24.bg

Симеон Терзиев записа най-престижната победа в досегашната си кариера. 18-годишният тенисист отстрани след 5:7, 7:5, 6:4 водача в основната схема Дан Адед (Франция) в среща от първия кръг на турнира ITF M15 в София. Това е първи успех за Терзиев на това ниво в мъжкия тенис, а с нея той спечели и първата си точка за ранглистата на ATP.

След загубения първи сет, българинът успя да поддържа високо ниво в своя сервис и направи пробив в последния възможен момент, за да изравни резултата. По-стабилната игра в третия сет му донесе и крайната победа, която го класира за втория кръг на надпреварата. Негов съперник там ще е друг българин Габриел Донев, който спечели със 7:5, 6:2 срещу италианеца Матиа Фринци.

„Емоцията беше огромна, благодаря на всички за подкрепата. Енергията на корта беше страхотна. Много съм щастлив, че въпреки изоставането, успях да удържа и да спечеля мача“, заяви след срещата Терзиев, който изказа благодарности на своите близки и хората в екипа си – Григор Костов, Кирил Симеонов и Галин Рангелов.

снимка: Костадин Андонов

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини